Bestuurdersgedrag

Bestuurders helpen beter te rijden – het kan toch niet beter?

Door slim rijden gebruikt u minder brandstof, loopt u minder risico op ongevallen, verlaagt u verzekeringspremies en veroorzaakt u minder slijtage aan uw voertuigen – en houdt u zich aan de regels. Dat willen we allemaal.

Maar er zijn meer redenen voor het controleren van de gewoontes van uw bestuurders.

Om te beginnen hebben we ontdekt dat wanneer het gedrag van bestuurders actief in de gaten gehouden wordt, hun hele rijgedrag ten positieve verandert.

De software van CMS maakt verbinding met het motorbeheersysteem van het voertuig en legt CAN bus-gegevens vast, die gebruikt worden voor feedback in de cabine en rapporten over de prestaties van de bestuurder. Nadat we uw bestuurders hebben opgeleid in het gebruik van ons feedbacksysteem in de cabine, dat is afgestemd op uw bedrijfsstandaards, zult u zien dat ze veel consistenter en preciezer gaan rijden. Dus daalt het aantal noodstoppen en bijna ongevallen aanzienlijk. En hun stressniveau ook. Bijna meteen zult u minder ongelukken zien – en gezondere bestuurders.

Maar er zijn nog veel meer voordelen. Neem nou uw vloot. Voertuigen waarin beter gereden wordt, gaan langer mee. Voertuigen waarin slecht gereden wordt, slijten sneller, en hebben heel veel onderhoud nodig. Zodra een bestuurder gaat reageren op de feedback in de cabine, zullen die kosten dalen. En omdat door de nieuwe manier van rijden minder brandstof verbruikt wordt, dalen ook uw brandstofkosten.

Lagere verzekeringspremies

Natuurlijk zorgen minder ongelukken voor een lagere verzekeringspremie. Onze real-time en historische managementrapporten gebruiken de verzekeringsstandaard verkeerslichtstatuscodering om aan te geven hoe uw bestuurders het doen.

Verzekeraars en verzekeringsagenten zijn dol op onze gegevens, en gebruiken de verzamelde informatie over de prestaties van uw bestuurders om eerlijke en nauwkeurige premies op te stellen. De rapporten kunnen zelfs automatisch gegenereerd worden en direct aan uw verzekeraar gestuurd worden, om de huidige prestaties van uw vloot aan te tonen.

Veel klanten hebben ons laten weten dat door te laten zien dat hun bestuurders goed zijn opgeleid en gecontroleerd worden, ze de verzekeringspremies aanzienlijk hebben zien dalen. Natuurlijk zijn er altijd bestuurders die de regels die hun werkgevers stellen, blijven overtreden, ondanks het feit dat het systeem in de cabine ze laat leren van hun fouten. Als dat bij u gebeurt, hebben we een aantal trainings- en coachingsmogelijkheden die kunnen helpen. Klik hier voor meer informatie.

Maar CMS draait niet alleen om het verbeteren van prestaties en het verlagen van risico en kosten. Het gaat er ook om dat we samen iets goeds doen.

Dus, van het integreren van een tachograaf tot het uitvoeren van online controles van het rijbewijs van uw bestuurders, CMS biedt u alles wat u nodig hebt om een gebalanceerd risicobeheerprogramma op te stellen. Het helpt ook bij het beschermen van uw licentie. En natuurlijk uw reputatie. En met het stijgen van de prestaties van uw vloot, dalen de kosten op de facturen.

Zoals we zeggen, het kan niet beter.

Geïntegreerde CAN bus-gegevens
Traceren van voertuigen
ID per tachograaf
Feedback in de cabine
Bestuurder Eco-coaching
Reconstructie van ongevallen
Verkeerslichtrapportage verzekering
Contact opnemen